USLUGE


about img

Elektro-instalacijski radovi

Kod izvođenja elektroinstalacija (elektro-instalacijski radovi) pratimo Vašu investiciju kroz cijeli proces nastajanja, od samih početaka pa do završnih radova (kompletna dobava, ugradnja i spajanje svog raspoloživog elektromaterijala u elektroinstalacijama).
Naš tim predvođen je vrhunskim inženjerima koji upravljaju timom stručnih elektroinstalatera. Aktivno pratimo tehnološke inovacije kako bismo što kvalitetnije izvodili svoje radove.

Izvodimo sve vrste instalacija poput:
- elektroenergetskih priključaka sa svom potrebnom dokumentacijom
- elektroenergetske instalacije u stambenim i poslovnim prostorima, te industriji.
- gromobranske instalacije
- telefonske instalacije s instaliranjem centrala, telefona, raznog telefonskog pribora i uređaja
- antenske instalacije


about img

Izgradnja i održavanje javne rasvjete

Javna rasvjeta je dio komunalne infrastrukture svakog naseljenog područja i mora zadovoljavati neke osnovne uvjete kao što su osvjetljavanje kolnika za sigurno kretanja pješaka te ceste za vozila, stvaranje ambijentalnog ugođaja na javnim prostorima trgova i ulica…

S druge strane postoje i neželjene posljedice javne rasvjete. Ukoliko rasvjeta nije dobro projektirana postoji mogućnost prekomjerne potrošnje električne energije te svjetlosno onečišćenje okoliša. Održavanje javne rasvjete jedna je od primarnih djelatnosti firme POLION d.o.o. imamo u vidu sve aspekte djelovanja javne rasvjete i sukladno tome vršimo održavanje javne rasvjete.

Održavanje javne rasvjete vršimo na području grada Vinkovaca i grada Đakova te na podrućju općine Trnava.


about img

Mjerenja – ispitivanja el. instalacije

Mjerenje, tj. ispitivanje električnih instalacija je vrlo važno radi utvrđivanja ispravnosti električnih instalacija, a ujedno je i neizostavna stavka u dobivanju atesta o ispravnosti električnih instalacija.
​ U ispitivanja instalacije ulaze ispitivanja električnih i gromobranskih instalacija te instalacija slabe struje.
Što sve podrazumjeva ispitivanje električne instalacije?
U ispitivanje električne instalacije spada mjerenje:
- Napona (U)
- Struje (I)
- Prividne snage (S)
- Radne snage (P)
- Jalove snage (Q)
- Faktor snage (cosφ)
*Na temelju analize rezultata mjerenja možemo vam ponuditi prijedloge kako da poboljšate kvalitetu električne energije te da se smanji jalova energija što će rezultirati smanjenjem potrošnje električne energije a samim time će i vaš račun za struju biti manji.


about img

Fotonaponski sustavi

Fotonaponski sustavi (FN sustav) služe za direktnu pretvorbu sunčeve energije u električnu energiju, a pri tome nema emisije štetnih plinova u okoliš.

Postrojenje za proizvodnju električne energije grade se za dugotrajno korištenje (više od 25 godina) uz najniže troškove održavanja.

FN sustavi predstavljaju integrirani skup FN modula i ostalih potrebnih komponenata za proizvodnju električne energije te mogu biti koncipirane za vlastite potrebe (otočni rad) ili za prodaju u javnu elektroenergetsku mrežu ( rad na mrežu). Rad na mrežu od državnog je interesa i potican je državnim mjerama.

Postrojenje za rad na mrežu mora biti koncipirano tako da je najugodnije za mrežu i bezopasno u korištenju. Radi toga mora biti projektirano, proizvedeno, montirano i ispitano prema Europskim normama.


about img

Dekorativna rasvjeta

Firma Polion d.o.o. se u svojoj višegodišnjoj tradiciji razvijala u skladu sa željama i potrebama svojih klijenata.
Zahvaljujući tome u prilici smo pružati iznimno širok asortiman proizvoda kao i niz stručnih usluga najviše kvalitete – od konzultacija, idejnih rješenja, instalacije do tehničke podrške – u opremanju eksterijera dekorativnom i arhitektonskom rasvjetom.

Svjetlosne dekoracije, svjetleće zavjese za ukrašavanje zgrada, ulica, poslovnih prostora, parkova i sl, povodom Božićnih i Novogodišnjih praznika dio su naše bogate palete proizvoda i usluga.